JAAAA we zijn er!!!!
Door: manonvullings
Blijf op de hoogte en volg Manon
02 Februari 2012 | Australië, Brisbane
Hallloootjes allemaal,
Hier mijn eerste berichtje vanuit Australië. En mijn eerste gedachte: Wat is het hier heet!! 27 graden.. Dat zijn we niet meer gewend..
Maar ik zal even vertellen hoe de reis is gegaan. Op schiphol was het afscheid erg moeilijk maar dat had ik al wel verwacht. Het ging wel allemaal goed hoor!! Niet flauwgevallen of wat dan ook dus dat is heel knap voor mijn doen:P
De vlucht naar Frankfurt ging erg snel. Hier hebben we de boarding passes voor Singapore, Sydney en Brisbane gekregen en een heel aardige meneer achter de balie heeft Noortje en mij gelukkig nog langs elkaar kunnen plaatsen.
In Frankfurt hebben Noortje en ik een lekkere Frankfurter wurst met friet gegeten en daarna hebben we lekker rustig bij de gate gezeten. Toen zou de lange reis gaan beginnen. Wat een groot vliegtuig!! 10 stoelen per rij, 75 rijen en twee gangpaden. Maar het 12 uur vliegen viel reuze mee... Lekker kunnen slapen en het eten was ook prima glutenvrij. In Singapore ging het ook allemaal vlot en toen duurde het nog 7 uur voordat we Sydney zouden bereiken. Eenmaal in Sydney hadden we al zo'n voorgevoel dat de koffers hier gedropt zouden worden. Gelukkig zag Noortje haar koffer en de mijne lag er ook bij. Toen maar opnieuw de koffers afgegeven en toen kon het laatste stukje beginnen naar Brisbane. Wat wel erg irritant is, is dat je overal weer opnieuw je laptop uit je tas moet halen. Dan ben je net uit een vliegtuig gestapt en dan kan ik toch niks mee hebben genomen. Maar goed het hoort erbij. Met de trein tot Dutton park gekomen. Daar stonden we op een hele grote brug en we wisten niet meer waar we naar toe moesten. Gelukkig was er een meisje waar we het aan konden vragen. Zij was zo aardig om ons een lift te geven want ze vond het wel zielig dat we het zo warm hadden.
De huisbaas Steven stond ons al op te wachten en heeft ons het huis laten zien. Het ziet er erg leuk uit maar er moet wel gepoetst worden. Ook de bewoner die er al is: Tiago uit Brazilië hebben we ontmoet. Morgen neemt hij ons mee naar de University. Met de jetlag val het ook wel mee. We gaan zo douche, lekker korte broek aan (wat zal ik een licht geven met mijn melkflessen) en dan wat boodschappen doen.
Ik hoop dat iedereen me blijft volgen!! Tot het volgende verhaal!! En het tijdverschil is 9 uur.
Dikke xx
Dikke xx
02 Februari 2012 - 06:04
Evelien Dinghs:
Yeeeah schatje, wat vind ik het fijn om te lezen dat het allemaal goed verlopen is :) minder fijn dat jij klaagt dat het warm is als wij hier met -20 zitten te bibberen ;) dus pas op hè! Haha
Fijn dat je 'thuis' oke is! Poetsen doen ze miss wel een x in de maand en laat het nu net begin februari zijn ;)
Geniet volop van de drie dagen die je nu nog hebt totdat je stage begint :) take care en zonnebrand smeren op die witte melkflessen hè ;)
xxxxxxxx -
02 Februari 2012 - 07:51
Wlma.:
Ha Manon en Noortje.Wat fijn om te horen dat jullie goed zijn aangekomen.Manon: Wat zal jou mam en pap en vooral mam opgelucht ademhalen dat alles goed is gegaan. Kan ze de komende nacht goed slapen.Geniet nog een paar dagen samen van 't warme weer om daarna vol frisse moed aan jullie werk stage te beginnen. Hier is"'t brrrrr z"n beetje rond de -10 s'nachts en overdag -5
Liefs en een knuffel van Wilma en Hay. -
02 Februari 2012 - 08:05
Esther:
Nou, alles goed verlopen, hartstikke mooi!!!
En niet teveel over dat mooie weer schrijven hoor, want dan voelt het hier nog kouder aan, hahaha -
02 Februari 2012 - 08:15
Marlou:
Haa meid! Fijn om te horen dat je goed aangekomen bent! Heerlijk dat het daar zo warm is, hier is het te koud! succes de eerste stagedagen..
xx Marlou -
02 Februari 2012 - 08:24
Iris:
ooooooooh! Klinkt echt geweldig :D
Ben nu al jalours:p Maar ik blijf zeker lezen :)
Ik kan je wel al zeggen dat als je deze verhalen over 4 maanden terug leest, je een heel ander beeld van australie hebt dan nu je eerste indruk :P
Wanneer is jullie eerste stage dag? Heel veel plezier en succes!
xx, uit het koude NL ;) -
02 Februari 2012 - 08:40
Lisette:
Ha Manon,
Fijn dat alles zo goed gegaan is en dat er geen vertragingen waren waardoor je je overstap gemist zou hebben.
Ik ben wel heel erg jaloers op je met je 27 graden.. Het is hier 37 graden kouder (-10) :O
Xx Lisette -
02 Februari 2012 - 09:03
Anne:
Leuk om te horen dat jullie een fijne reis hebben gehad! -
02 Februari 2012 - 09:10
Snaatt:
haa vulregs,, wat fijn um iets van ow te huren en vural um te huren dat 't ammel zo fijn is gegoan..
wat un belevenisse nu al;).. op naar t komende half joar vol mit avontuur..
geniet dur van meid en ik hoop snel wer wat te leaze..
wat heerlijk 27 groade,, dat is wel anders als hier;) ik zal dur an denke as ik hier dur de keld fiets haha..
xxxx snaatt en natuurlijk ok van de femmelie.. -
02 Februari 2012 - 09:12
Kim:
Maaaanon:)
Fijn om te horen dat de reis goed is verlopen en je bent aangekomen!
Geniet maar van het warme weer, zover je er van kunt geniete, want ik ga hier kapot van de kou;)
Ik ga je volgen!
xxx -
02 Februari 2012 - 10:25
Rene:
chiek chiek manon maar wel goed insmeren die melkflesse want het kan zo hotchillisausflessen worden ;) maar alvast veel succes met komende dagen ik zit nog wel ff hier auto kapot gr rene -
02 Februari 2012 - 13:53
Bart:
Blinky Bill al gezien? -
02 Februari 2012 - 14:05
Annemarie:
Hoi Manon, Ik heb Noortjes verhaal natuurlijk ook gelezen. Veel plezier daar in Australie en laat die Braziliaan ook maar mee poetsen.
02 Februari 2012 - 16:04
Pap En Mam:
Hallo lieverd,
Manon, ik heb het hele verhaal van mam gehoord en ik hoorde dat het uitstekend met je gaat. Ook dat de reis goed verlopen is. Ik heb mam nog moeten instrueren vanmorgen voor ik weg ging hoe ze moest skypen en ze belde me op het werk op hoe de eerste gesprekken met je vergaan zijn. Ook wij zitten hier te vernikkelen van de kou, dus we zijn best jaloers op jullie tweetjes daar in Australie met die temperatuur. Doe je Noortje ook de groetjes namens ons en pas goed op jullie beide en tot wederhoren.
Groetjes Mam en pap. -
02 Februari 2012 - 16:14
Sabrina:
Heej meis,
Fijn om te horen dat het goed gaat en dat de reis is meegevallen.
Geniet maar lekker van het warme weer!
Succes alvast met stage...en we horen weer snel wat van je!
xxx briena en niels -
02 Februari 2012 - 20:22
Ilona:
Hela Manon,
De melkflessen inmiddels al een beetje bijgekleurd? Goed om te horen dat jullie reis goed verlopen is.. Geniet van de eerste dagen en alvast veel succes met je stage!
Vele groetjes, ook van Johnny! -
03 Februari 2012 - 07:53
Linda:
haaaaa meiss,
Wat fijn dat de reis zo goed is verlopen! scheelt al heel veel..ben egt jaloers dat het daar zo warm is hier is het egt veeeeel te koud!
die melkflessen van jou zullen nu wel snel bruin worden;) haha
veel plzier!
liefs xx mij -
03 Februari 2012 - 08:02
Angèla:
Ha Manon,
Fijn dat de reis je meegevallen is! De temperatuurverschillen met ons hier in Nederland zijn echt enorm. Denk dat ik toch wel heeeeel graag met je zou ruilen... Je hebt de gastvrijheid van Australië al meegemaakt. Veel plezier bij de University (ben je inmiddels al geweest denk ik). Geniet ervan en tot het volgende verhaal!
Liefs,
Angèla -
03 Februari 2012 - 10:37
Manon:
Wat leuk die berichtjes allemaal! Doen me echt goed!! Ja zijn vandaag bij University geweest om te kijken waar we maandag moeten lopen. Is 20 minuutjes dus dat is wel te doen. Maar dat lezen jullie allemaal in mijn volgende verhaal!
Iemand nog suggesties wat we echt moeten zien in Australië?? -
04 Februari 2012 - 13:48
Maartje Duijkers:
Ha megje,
Wat fijn dat de reis goed verloepe is. Das alvast un goed begin.
Mak ow mar gen zurg um ow kleurtje, dat kumt nog wel.
Un megje van mien Zuid-Afrikagroep is net terug van un moand reizen ien Australië. Zej is o.a. ok in Sydney en Brisbane gewist. Ik heb ur vur wat suggesties gevroagd. As ik reactie heb loat ik ut ow hure.
Geniet nog fkes van ow vreje daag en succes mit de stage!
xx -
04 Februari 2012 - 16:36
Michel:
dat zijn een hoop foto`s in 1keer :) je moet naar cairns gaan... maar dat wist je al he haha tot morgen vroeg sgat!!! doei doei hvj xxxx -
04 Februari 2012 - 23:25
Mam:
hallo, lieverd
lekker geslapen ? moet haast wel na zo een groot stuk meloen te hebben
gesmikkeld.
Wel gezond hoor. Fijn dat we samen kunnen skypen, dat maakt het een stuk gemakkelijker, Nu kan ik jou tooh steeds zien en horen. Zo ben je een beetje dichter bij ons.
Ik ga nu jekker slapen.en morgen hoor en zie ik jou weer op skype.
Dikke kus van mam en pap Doei Doej.