Het grootste zandeiland van de wereld!! - Reisverslag uit Brisbane, Australië van Manon Vullings - WaarBenJij.nu Het grootste zandeiland van de wereld!! - Reisverslag uit Brisbane, Australië van Manon Vullings - WaarBenJij.nu

Het grootste zandeiland van de wereld!!

Door: manonvullings

Blijf op de hoogte en volg Manon

30 Mei 2012 | Australië, Brisbane

Hallootjes lezers,

Jaja eindelijk was het dan zover! Weer een tripje:) en wel naar Fraser Island, het grootste zandeiland van de wereld. We zijn zaterdag (26/05) om half 6 opgestaan om de bus van half 7 te kunnen halen. Om 7 uur moesten we paraat staan in de stad voor de ingang van een hotel. Lekker vroeg en wij waren mooi op tijd. Maar het bleek dat we aan de verkeerde kant van het hotel stonden. Dus moesten we nog rennen naar de andere kant en gelukkig stond de tourbus (4 wheel drive truck) er nog en hadden we uiteindelijk nog tijd genoeg :)! Beetje onduidelijk was het ma goed. We waren met een groep van 15 personen. Het was een hele mengelmoes van allerlei culturen. Na een uitleg over wat ons allemaal te wachten stond, kon het avontuur beginnen. Na een rit van ongeveer 2 uur kwamen we aan in Rainbow beach. Hier hebben we wat fotootjes geknipt en een heerlijke warme chocolademelk gedronken waarna we echt naar Fraser Island konden met de veerboot.

Fraser Island bestaat voornamelijk uit zand en heeft tevens het langste zandstrand van de wereld. Dit strand is echter ook de highway van het eiland waar ook echt verkeersregels gelden zoals een limiet van 80 km per uur. De oceaan geeft echt een prachtig uitzicht met mooie golven en de ‘echte’ wilde dingo’s liepen gewoon op het strand! Als eerste hebben we een bezoekje gebracht aan Eli Creek. Het water in dit meertje is zo helder en zuiver dat het gewoon te drinken is en er kon in gezwommen worden als we wilden, maar het was toch echt te koud! Vervolgens hebben we onze rit voortgezet naar een heel oud scheepswrak genaamd The Maheno Shipwreck. Dit schip is gebouwd in 1905 en het ligt er al als wrak sinds 1935. Dit was ook wel te zien want het is echt aan het vergaan, maar het blijft toch best wel indrukwekkend. Na foto’s zonder natte voeten te hebben gemaakt zijn we bij The Pinnacles geweest. Dit zijn hele oude zandduinen waarbij de mineralen hun werk hebben gedaan waarbij er verschillende kleuren ontstaan. Is echt heel apart om te zien en nee ik ben niet van dat paaltje gevallen :P (zie foto). Daarna stond het Whales watchen op het programma bij Indian Head. Jammer genoeg was het nog net te vroeg in het seizoen dus hebben we geen walvissen gezien. Het uitzicht was daarentegen wel adembenemend! Ik zou bijna vergeten te vertellen dat ik wel een haai heb gezien tijdens de rit. Die was echt dichtbij! Ik had geen idee dat ze echt gewoon op twee meter afstand van het begin van het water rondzwemmen. Even verderop stond een man te vissen in het water! Nou hij liever dan ik!! Het lijkt nu dat we het allemaal heel snel snel hebben gedaan maar dit is niet zo hoor! We hebben overal lang genoeg de tijd gehad om alles goed te bekijken. De nacht zouden we doorbrengen bij het Eurong Beach Resort. Eerst een lopend buffet als diner (waar gelukkig toch nog iets voor mij bij zat) en daarna zijn we bij de beachbar wat gaan drinken. Omdat we de dag erna weer vroeg op moesten zijn we maar op tijd gaan slapen zodat we volgende morgen om kwart voor 8 aangekleed en al klaarstonden met het ontbijt al achter de kiezen. We zouden de tweede dag het binnenland meer gaan verkennen. Als eerst zijn we naar de Pile Valley gegaan. Hier hebben we een mooie wandeling door een regenwoud gemaakt van 45 minuten. Dit is niet een regenwoud zoals alle andere want deze groeit op zand en is een droog regenwoud. Hoezo ze het zo kunnen noemen, geen idee, maar het zal wel:D. Er groeien hier eucalyptusbomen die wel 2500 jaar oud kunnen zijn en $ 1.000.000 op kunnen leveren. Helaas is zo’n boom een beetje groot om mee te nemen en mag dit helaas niet omdat Fraser Island een nationaal park is. Vervolgens zijn we weer in de bus gestapt en hebben we onze tocht vervolgd naar een heel mooi meer genaamd: lake Birrabeen. Hier konden we lekker met de voetjes in het water en lekker genieten van het heerlijke weer. Het zand op de bodem is hagelwit en zo fijn dat het gebruikt kan worden om sieraden mee te polijsten. Dit hebben we natuurlijk uitgeprobeerd en bij mijn ketting werkte het:)

De tijd was aangebroken om het eiland te verlaten en we gingen via de ‘highway’ weer naar de veerboot. Tijdens de laatste rit, liet de gids ons nog een soort van mosselen/oesters zien die als je ze uit het zand haalt, weer in het zand kruipen als ze water op zich krijgen. Echt grappig om te zien. Noortje heeft er een filmpje van gemaakt! Toen was het echt tijd om Fraser Island te verlaten en terug te keren naar Brisbane. We gingen weer via Rainbow beach waar we een gezamelijke lunch hadden. Ik had gelukkig mijn eigen brood mee genomen anders had ik al het beleg op rijstewafels kunnen doen. ’s Morgens was het ook maar goed geweest dat ik zelf brood had want het enigste dat ze anders hadden gehad was fruit. Maar ik had mezelf goed volgegeten hoor dus ben maar niet bang dat ik ondervoed was ofzo:P Verder hebben we de terugweg een heel stuk langs de Australische kust gereden (hetzelfde idee als op Fraser Island) en dat is toch heerlijk. Heel anders dan zo’n saaie autoweg ook al ontkwamen we er niet aan. Na een lange rit kwamen we dan weer aan in het vertrouwde Brisbane. Omdat we geen zin meer hadden om te koken zijn we lekker naar de Macca’s (Mac Donalds) gegaan. We hebben ons in ieder geval zeker vermaakt op Fraser Island!!

Nu nog volle bak er tegenaan op stage. We hebben vorige week de professor heel lief aangekeken en gevraagd of we de laatste week vrij mochten krijgen als we vanaf nu ook de weekenden zouden werken. Gelukkig vond hij het goed dus onze laatste trip naar Cairns is nu ook definitief!! Alleen moet alles nog een beetje uitgezocht worden. Dus vanaf vandaag nog 34 dagen werken. Wel ontzettend leuk is dat het een professor van een andere groep opvalt dat wij zoveel werken. Eentje zei laatst tegen onze eigen professor dat wij er nog uren waren nadat de professor naar huis was. Wel leuk als dat vermeld wordt:) Ach ja.. zo lang hebben we niet meer dus we halen alles er nog uit wat erin zit!!
Ik hoop dat jullie weer veel leesplezier hebben gehad en tot het volgende verhaal!!

Liefs xxx Manon

• 30 Mei 2012 - 13:43

Mam & Pap:

Hallo Meissie
    Je hebt er weer een leuk verhaal van gemaakt, jammer dat de walvissen er nog niet waren, maar een haai zie je ook niet iedere dag!!
    De foto's zijn weer Toppy Toppy!!!
    Fijn dat jullie de laatste week nog op vakantie kunnen, maar dat hebben jullie na al dat harde werken op de Uni dan ook wel verdiend!!!
    Wij weten dat de laatste loodjes zwaar gaan wegen, en wij hopen dat het je allemaal gaat lukken!!
    Maar jou kennende, hebben wij daar wel het xertrouwen in!!
    Dus Meissie heel veel succes en zet 'm op!!
    Dikke knuffel van ons en een pootje van Lola, Doe Doeiiii
    Mam & Pap.

• 30 Mei 2012 - 17:25

Kelly:

Haa meid..

Bale dat ge gen walvisse hed kunne zien.. ma un haai ziedde ok nie iedere dag he!! haha...
    En wat vliegt de tied tog he.. ge komt al trug over 2 maandjes!!
    Dan planne we doarnoa ok zeker meteen un date he!!!!!!!

Veel succes nog he meid!!
    Spreek je snel...

Xx

• 30 Mei 2012 - 17:41

Michel:

ha sgat!!!
    dat was t weekendje Fraser Island, super mooie foto`s!!! maar je had er nog veel meer toch zo`n 230? nu gaat het aftellen beginnen he 33 dagen te gaan... eventjes hard werken en dan zit het erop kunnen we van een fijne vakantie gaan genieten... werk ze nog en vergeet niet af en toe te rusten :P hvj dikke kuzz

• 30 Mei 2012 - 20:28

Diny:

Hoi MANON, heej dat is weer een leuk verslag van leuke dingen , die je weer beleefd hebt. Ook om jaloers op te worden, zo mooi allemaal. Hier beleef je niet zoveel. Het platteland. De NICO van MELO route kunnen we gaan fietsen vrijdag, word dan geopend. En zondag SVOC day, sporten en zoepe, natuurlijk. Hier is het wel lekker weertje trouwens. Maar bij jullie zal het wel hot zijn of niet? Je hebt weer leuke portretjes geknipt, dat is heel mooi voor later als je weer thuis bent om zo nog eens terug te kijken , naar die mooie AUSTRALIE van toen. Manon wens je nog fijne dagen en vooral genieten. Succes ermee , en nog even hard werken toch. De mzzls uit de CASTELOSTRAAT 12.

• 30 Mei 2012 - 20:28

Diny:

• 31 Mei 2012 - 07:09

Lisette:

Leuk verslag :) Ik kan echt genieten van je belevenissen!!
    Nog even er tegen aan en dan kunnen we genieten van onze welverdiende vakantie :)

Xx Lisette

• 31 Mei 2012 - 08:37

Paul, Angèla En Ties:

He Manon,
    Wederom een verhaal om bij weg te smelten :-)!! Fijn om te horen dat alles nog steeds goed gaat en jullie ook nog druk aan het werk zijn tussen alle leuke uitstapjes door. Het begint alweer op te schieten, dus flink genieten van alles! Liefs vanuut Horst

• 02 Juni 2012 - 05:02

Tante Leen:

Hallo Manon.Zo te lezen hebben jij en Noortje een leuk weekend op Fraser Island gehad.De fotoo,s zijn ook heel leuk.Nu kun je gaan toeleven naar de dag dat Michel komt zo te lezen is hij ook de dagen aan het aftellen dat die jou weer lekker in zijn armen kan sluiten.Maar de tijd gaat zo snel die dag is zo aangebroken Manon .Nou meid maak er nog wat van en van mji weer een knuffel en een heeeele dikke kus doei meissie.

• 03 Juni 2012 - 10:55

Wilma En Hay:

Ha Manon. Wat weer een belevenis op fraser island en mooie foto's.Voor iedere trip die jullie maken moeten jullie vroer uit de veren. Maar jullie krijgen er veel voor terug.Jammer dat je geen walvis hebt gezien. Maar je hebt weer een prachtig weekend acher de rug en hopelijk de accu voldoende opgeladen om er vol tegenaan tegaan. Veel werken om vrij te krijgen om met Michel René en Noortje naar Great Barrien Rif te kunnen.Nog 3 weekjes en dan zetten we Michel op 't vliegtuig.Succes met de laatste loodjes. Een dikke knuffel van ons vanuit Swolgen.

• 08 Juni 2012 - 17:47

...:

...

• 08 Juni 2012 - 20:54

Leo-Jeanne & De Bubs:

Hallo Manon,

Nog bedankt voor je lieve kaartje.
    Over een paar maandjes kom je al weer terug. Maar zover is het nog niet, eerst nog een paar weekjes blokken en dan samen met Michel genieten van een welverdiende vakantie.

Heel veel succes met het afronden van je stage en heel veel plezier dadelijk samen met Michel.

Liefs Leo, Jeanne, kids & aanhag

• 09 Juni 2012 - 20:31

Rocky:

Ha nichtje,

Fraser Island is inderdaad zeker super! Jammer dat het water te koud was...zie jullie ook lekker ingepakt op de foto's, dus erg warm zal het niet zijn! Fijn dat jullie naast het harde werken ook zo'n leuke trips kunnen maken. Je zult het thuisfront wel een beetje missen denk ik, dus maar goed dat Michel je snel komt opzoeken! Heel veel plezier en take care. Xxx

• 14 Juni 2012 - 09:11

Mam:

Hallo Lieverd,
    Jammer, Jammer, Jammer!!!!
    Jullie konden niet in je oranje hemdje naar de Uni gaan, want die zoutzakken hebben het helemaal verprutst!!
    Volgens mij weet van Marwijk en z'n team nog niet dat het E K al is begonnen en denken ze dar ze nog met wat oefenwedstrijdjes bezig zijn!!
    Maar ik hoop dat ze voor zondag wakker worden, en de kans van 0,000001 procent om alsnog door tegaan als echte Hollandse leeuwen zullen bevechten
    Ze moeten die Portugezen helemaal de pan in hakken!!!
    Dus ik geloof tot zondag weer in sprookjes, en mijn sprookje heet:
    Zoutzak veranderd in brullende leeuw!!Ha Ha!!
    Nou meissie deze frustatie moest ik even aan jou kwijt!! Ik hoop dat het met j ou op de Uni beter gaat dan met het oranje elftal daar in Polen!!
    Veel succes met alles en een dikke knuffel van Mam Doeiiiii

• 14 Juni 2012 - 11:28

Tante Leen:

Hallo Manon. Manon jij kunt eerdaags een bus verwachten met het nederlands elftal die heb ik naar jullie toegestuurd . Als jij en Noortje dan willin gooi ze maar bij de kangoeroes da kunnen ze daar van leren hoe ze moeten trappen.Nou meid je hebt niks gemist wat een zielig zootje Mitchell zijn elftal die wint het nog van ze.Zo dat moest ik even kwijt.Nog even meissie dan komt jouw liefje hee en dan ga je maar lekker genieten van je vakantie.Van uit Arnhem weer de groetjes aan Noortje en voor jou een heeeeele dikke knuffel.Doei meissie.