Goodbye Australia, Hello New-Zealand - Reisverslag uit Brisbane, Australië van Manon Vullings - WaarBenJij.nu Goodbye Australia, Hello New-Zealand - Reisverslag uit Brisbane, Australië van Manon Vullings - WaarBenJij.nu

Goodbye Australia, Hello New-Zealand

Door: manonvullings

Blijf op de hoogte en volg Manon

08 Juli 2012 | Australië, Brisbane

Hi everybody!!

Hier weer een verhaal na ik geloof een maand. Beetje schandalig maar de laatste maand is nogal druk geweest zoals de meeste wel weten. We hebben ongeveer 80 uur per week gewerkt en daarnaast moest er nog tijd worden vrijgemaakt voor het maken van de presentatie en afstudeerscriptie.. maar het is allemaal gelukt. Op 19 juni had ik mijn eindpraatje op stage. Het ging allemaal prima en de beoordelingen spreken voor zich. Nog wat handige tips gekregen om de presentatie nog wat makkelijker te maken dus op naar mijn verdediging op school. Mijn verslag is ook helemaal goed gekeurd en mijn werkzaamheden ook dus ik heb met een goed gevoel de Uni kunnen verlaten.

Maar tussendoor was natuurlijk de grote dag op 26 juni. Ik zou na 4,5 maand eindelijk Michel weer zien! Ik zat ’s morgens om 5 uur al aan de cornflakes en om 6 uur zat ik in de bus. Het was ongeveer 45 minuten reizen naar International airport. Natuurlijk stond ik vooraan tegen het hek gedrukt maar ik was op tijd. Toen ik aankwam zag ik al dat het vliegtuig geland was dus was het wachten tot dat Mich er aan zou komen. Dit duurde voor mijn gevoel natuurlijk veel te lang. Nadat er heel wat mensen voorbij waren gekomen stond hij daar dan eindelijk en konden we elkaar weer in de armen sluiten. Het voelde meteen weer helemaal fijn en ik had natuurlijk weer een rode kop van de spanning. ’s Middags heb ik hem natuurlijk geshowd op mijn stage en daarna hebben we Rene van het station gehaald want die kwam later omdat hij nogal pech had met zijn vlucht. De rest van de dagen hebben de jongens zich goed vermaakt en hebben Noortje en ik ons werk en alles afgemaakt zodat het vrijdag tijd was voor vakantie!!!!

Vrijdagavond (29 juni) vlogen we naar Cairns dat ten noorden van Brisbane ligt. Het is 2 uur en 20 minuten vliegen dus we waren er zo. Zaterdag (30 juni) hebben we Cairns verkend en het lijkt gewoon echt op Spanje of Griekenland. Lekker toeristisch!! Heerlijk. Zondag (1 juli) zijn we bij Great Barrier Reef gaan snorkelen. Op de Silverswift (de boot) hebben we eerst ongeveer 1,5 uur gevaren voordat we konden snorkelen. We kregen grote flippers aangemeten en onze duikbrillen. Iedereen dook zo het water in (het was gelukkig niet koud) ma ik had er toch wat meer moeite mee. Na een hele peptalk van 10 minuten snorkelde ook Manon rond in Great Barrier Reef. Wat een grote vissen zitten daar met mooie kleuren. En dat koraal! Echt mooi om te zien!! Je moest er alleen niet tegenaan schoppen anders kon je zo 20 jaar aan koraal verwoesten. Ik denk dat ik dan 80 jaar heb verwoest ofzo.. oepsie.. We zijn op drie plekken wezen snorkelen waarvan de laatste plek het mooiste was. Hier konden we echt door het reef heen zwemmen met aan beide kanten koraal langs je. Gelukkig hadden we ook een onderwater camera gehuurd waar we echt optimaal gebruik van hebben gemaakt. Leuke fotookes geschoten in ieder geval. Ik heb er ook nog een schram aan overgehouden want koraal is best scherp als je je eraan stoot (en ja, weer 20 jaar koraal weg).

Raften stond voor maandag (2 juli) op de planning. We werden ’s morgen vroeg opgehaald en nadat we hadden betaald en alle spullen hadden opgehaald kon onze tocht naar de Russell River beginnen. Het was ongeveer 45 minuten rijden voordat we met rugzakken (met de boten enzo dat spul allemaal) via een bushwalk bij de rivier kwamen. De rugzak was natuurlijk weer veel te zwaar voor mij. Poehh.. ik was nogal onstabiel met dat ding waardoor ik bijna viel en in een plant met allemaal doorns greep. Ja shittiej… ik moest die peddels met raften nog vast kunnen houden dus ik na een van die Australiërs die mee waren (echt rouwe kerels die een hoop humor hadden). “This looks nasty” was de opmerking dus het was niet echt goed. Met een pincet kregen we ze er niet meer zo uit want de meeste doorns waren onder mijn huid gaan zitten. Met een naald zijn de grootste eruit gehaald wat behoorlijk pijn deed. De combinatie naald en de vrij inspannende tocht van te voren maakte dat ik out ging. Gelukkig duurde het niet lang en met het kletsnatte shirt van Michel op mijn hoofd ging het vrij snel weer beter. Ik heb voor het eerst in mijn leven aan de zuurstoftank gehangen en toen de Australiërs er zeker van waren dat ik verder kon, liepen we het laatste stukje naar de rivier (ik hoefde gelukkig niks meer te dragen). Nadat de bootjes waren opgeblazen kon de tocht beginnen. Na steeds uitleg over hoe we het beste van de kleine watervalletjes af konden gaan, mochten we het zelf proberen. Voor Michel en mij had de eerste uitleg geen zin want we zaten binnen no-time muurvast op de rotsen.. haha en kom daar nog maar eens vanaf. De tips van de instructeurs mochten niet baten dus kon Michel uit de boot haha. Gelukkig was dit de eerste en de enigste keer want het ging steeds beter. Het resultaat was dat we de laatste wat hogere waterval samen alleen konden. Teamwork he.. Het was in ieder geval erg leuk en na een goede lunch gingen we weer naar Cairns.

Als je naar Cairns gaat moet je ook naar Cape Tribulation. Dit is een heel mooi strand aan het Daintree rainforest. We hadden een twee daagse tour geboekt. De eerste dag zijn we eerst naar een wildlife habitat geweest en daarna hebben we een river cruise gedaan waarbij we krokodillen in real life hebben gezien. Is toch altijd mooier dan in een dierentuin. Na deze cruise hebben we nog een wandeling gemaakt door het Daintree rainforest zelf waarna we naar onze accommodatie gingen. We sliepen met zijn vieren op een kamer en iemand anders die er op dat moment niet was. In het open restaurant hebben we lekker gegeten (voor de verandering eens een keer vis) en lekkere cocktails gedronken. De volgende dag hebben we gezond op het strand. Jammer genoeg waaide het vrij had en was het nog best koud. Aan het einde van de middag werden we met de bus weer terug gebracht naar Cairns. Cape Tribulation was in ieder geval erg mooi om gezien te hebben. Gelukkig bleef meneer de spin die bij het regenwoud hoorde mooi daar.. dat was een joekel (zie foto).

Donderdag 5 juli zijn we nog naar Palm Cove geweest. Ook dit is een mooi strand waar we hoopte lekker te kunnen zonnen. Natuurlijk had ik het weer eens koud door de wind haha maar ben toch weer iets verkleurd dus het hele witte is er weer af. ’s Avonds zijn we vroeg na bed gegaan want de taxi zou ons ’s morgens om half 7 al op halen om naar het vliegveld te gaan. Gelukkig waren we op tijd weer in Brisbane zodat we nog genoeg wasjes konden draaien om alles nog op tijd schoon te krijgen. ’s Avonds zijn we met zijn alle uitgeweest in fortitude valley en zaterdag hebben we lekker lui gedaan en zijn we naar de film Ted geweest. Ik kan je zeggen, als die in Nederland uitkomt dan moet je daar echt heen want hij is echt hilarisch. Het was een fijne laatste avond want Noortje is vanmorgen vroeg vertrokken naar Uluru. Het waren 5 hele mooie en gezellige maanden die ik nooit meer vergeet!!!

En dan is voor mij morgen het moment om Brisbane en Australië te verlaten om Nieuw-Zeeland te gaan verkennen. Om kwart voor 7 gaan Rene, Michel en ik met de taxi naar Brisbane airport en om nadat Rene is vertrokken, vertrekt de vlucht van Mich en mij om 9.10. Daarna gaan we lekker bij een oom eten. Donderdag begint onze rondreis waar ik echt heel veel zin in heb. Ik hoop tussendoor nog tijd te hebben voor een verhaal maar we zullen zien.
Ik zou zeggen Goodbye Brisbane and Australia, Hello New-Zealand!!
Tot de volgende keer vanuit New-Zealand!

Veel liefs xxx

• 08 Juli 2012 - 11:39

Mara:

Nondeknetter wat een spin, bah!!
    Maar echt super tof om te lezen wat je daar allemaal uitspookt. Nog veel plezier met je rondreis en dan lekker weer naar het zomerse Nederland haha

• 08 Juli 2012 - 11:52

DINY CLASSENS:

Hoi MANON en MICHEL,
    Zo te zien genieten jullie nu volop. En dat hoort ook , lang mekaar niet gezien en nu maar knuffelen. Jammer dat pap en mam niet daarheen gaan. Was toch een lekker uitje geweest voor die twee. Maar is eenmaal zo, dus jullie gaan nu lekker rondreizen en neuzen overal. Wat is het daar toch mooi. Ga maar heerlijk jullie plannetjes afmaken ,we horen nog wel ,hoe het was dan. Wens nu voor jullie ,fijne reisdagen en veel plezier. Groetjes Diny.

• 08 Juli 2012 - 13:39

Mam & Pap:

Hee jullie drietjes,
    New Zealandvaarders,

Wat heb jij het toch allemaal weer leuk verteld Manon, en hele mooie foto's!!!
    Jammer dat er een paar dingetjes zijn mis gegaan, maar al het moois wat jullie hebben gezien heeft alles dubbel en dwars weer goed gemaakt!!
    Manon, wij zijn apetrots op jou, want als je met zulke hoge cijfers je stage kunt afsluiten, kunnen wij alleen maar zeggen: BRAVO!!!
    Wij weten hoe kei hard jij er voor gewerkt hebt.
    En nu samen met Michel genieten in New Zealand,hopen tussendoor nog wel van jullie te horen, of alles goed gaat!!
    Pas goed op elkaar!! heel veel liefs voor jullie allebei, dikke knuffel van Mam en Pap
    Rene , wij wensen jou ook nog een hele fijne tijd in New Zealand!!!
    Vele groetjes van Sraar en Roos Doe Doeiiii

• 08 Juli 2012 - 13:48

Wilma En Hay:

Ha Manon. Wat heb je toch weer veel beleefd zeg. prachtige foto's maar niet alleen met Noortje maar eindelijk ook van Michel. Weer vanalles beleefd en Aussie good bye gezegd en op naar 't volgende avontuur New Zealand wat natuurlijk ook prachtig is. Zodadelijk 't vliegtuig in en uitstappen in NZ waar jij en Michel en René naar de familie gaan en ff bij kunnen kletsen en dan lekker gaan rond toeren. Maak er met Michel een mooie 3.5 weken van. Groetjes Wilma en Hay

• 08 Juli 2012 - 20:07

Kim:

Haaa lief vriendinnetje,
    Wat een avonturen zeg!! Klinkt allemaal heel leuk en de fotos zijn ook mooi!!
    Ik lees wel dat je hard gewerkt hebt met zo'n goede beoordeling. Mag ook wel.. ik hoop dat jullie nog lekker genieten van de welverdiende vakantie.. nog even en dan kunnen we weer lekker kletsen enzo.. hoop je snel weer te zien... Liefs kim

• 09 Juli 2012 - 07:22

Paul, Angèla En Ties:

Ha Manon!!

Allereerst van harte gefeliciteerd... ik hoorde van je moeder dat je een vette beloning hebt gehad qua punt. Daardoor kun je al het harde werken weer vergeten, dat is het dan zeker waard geweest!!

Wat een jaloersmakend verhaal heb je weer geschreven :-) Wat zul je geknoeveld hebben met je vent toen hij door de deur kwam gelopen, dat zijn van die film-momenten. Ik had er i.i.g. helemaal een beeld bij.

Tja, alle avonturen die jullie daarna beleven klinken weer heerlijk. Nu lekker genieten van het prachtige New-Zealand... We wachten weer op je volgende story! Doe Michel de groeten en heel veel plezier samen.

Liefs,
    Paul, Angèla & Ties

• 09 Juli 2012 - 16:07

HELLO:

Hello
    I saw your nice profile,and something motivated me to communicate with you,My Dear in your usual time may it pleases you to write me back in email address ( jenicaithamar@yahoo.com ) so that i can send you my pictures and also tell you more about myself.A friendship is the foundation build on other relative things to come.May God bless you as i wait impatiently to hear from you. Your lonely friend,
    jenica

( jenicaithamar@yahoo.com )