De eerste dagen - Reisverslag uit Brisbane, Australië van Manon Vullings - WaarBenJij.nu De eerste dagen - Reisverslag uit Brisbane, Australië van Manon Vullings - WaarBenJij.nu

De eerste dagen

Door: manonvullings

Blijf op de hoogte en volg Manon

05 Februari 2012 | Australië, Brisbane

Hoi hoi allemaal,

Hier weer een bericht vanuit het zonnige en vooral warme en benauwde Brisbane. Het is hier nu 32 graden.

De eerste dagen zijn goed bevallen. Toen we 2 februari aan zijn gekomen zijn we eigenlijk eerst gaan poetsen. Het was nogal vies. Daarna zijn Noortje en ik op zoek gegaan naar de supermarkt die we eerst op google maps hebben opgezoch. Het is ongeveer 10 minuutjes lopen naar de supermarkt genaamd Coles. Hier kun je echt alles krijgen, van eten tot alle soorten make up, broodroosters, waterkokers. Echt alles. Ik was natuurlijk erg benieuwd wat ze aan gluten vrije producten hadden. Ik ben het gaan vragen aan een meisje en ze zei meteen: Come, I show you everything!! Verschillende soorten brood, broodjes, wraps, macaroni, pasta, pastasaus. Echt heel veel gelukkig en het staat er gewoon goed op vermeld. En het brood smaakt!! Daar kunnen ze in Nederland nog wat van leren! Ik moet het recept nog vragen. Verder hebben we die dag niet zoveel uitgevoerd.

Op 3 februari zijn we dan naar de campus geweest en het regende (wel ff lekker want het is dan nog steeds warm). Het is ongeveer 20 minuten lopen naar de Uni. Eerst langs een hele enge begraafplaats (deze is echt mega groot en oud!! Bah bah), daarna kom je in een soort groene vallei, erg mooi en daarna kom je bij de Green Bridge. Hier mogen geen auto's overheen, alleen voetgangers, fietsers en bussen. Dit is een hele lange brug die over de Brisbane River gaat. Eenmaal over de rivier kom je meteen bij de campus. Deze is echt geweldig mooi. Het is net een jungle, zoveel bomen, vogels enzovoort. Het was nog wel even zoeken voordat we echt bij de grote gebouwen kwamen. In een winkeltje hebben we een simkaart gekocht en een soort OV kaart. Omdat het best groot is konden we het gebouw waar we maandag moeten zijn niet vinden. Na wat rondgelopen te hebben, zagen we een gebouw waar iets stond van Biomedical. Dus we waren in de buurt. Op een gegeven moment kwamen we bij een ander heel mooi gebouw waar op stond Molecular Bioscience. Dit moest het wel zijn. We zijn binnen gaan vragen of het het goede gebouw was en of ze Mike Waters (de prof) kenden en dat was het geval. Dus wij kunnen maandag niet te laat komen!! Alleen moeten we nog even de kortste route zien te vinden.
Verder hebben we weer wat boodschapjes gedaan en veel geskypt.

Deze laatste twee dagen hebben we niet zo veel gedaan. Het is hier gewoon te benauwd om iets te doen overdag. Het slapen 's nachts gaat nog niet zo goed. Steeds rond 4 uur wakker en dan kom je bijna niet meer in slaap. Zal de jetlag nog wel zijn.
Wel hebben we al opgezocht wat we allemaal willen doen in Brisbane en Syndney. Iemand suggesties wat er te doen is in Melbourne??
Gister heb ik zelf gekookt en het smaakte ook nog!! En dat terwijl ik nooooit kook. Vanavond gaan we pasta maken en dan ploffen we lekker op de bank om eens uit te vogelen wat voor zenders ze hier hebben. Hopelijk lukt het vannacht wel om door te slapen zodat ik morgen fris en fruitig op mijn stage kan verschijnen. Ik heb er heel veel zin in en ben heel benieuwd wat precies het onderwerp wordt.

Dit was het dan wel zo'n beetje voor nu. Hieronder nog wat foto's van de omgeving hier! Ik vond de berichtjes erg leuk om te lezen allemaal!! Tot het volgende verhaal!!

Liefs xx

Mijn adres is:
29A Fairfield Rd
4103 Brisbane, QLD, Australia

• 05 Februari 2012 - 06:26

Gerda:

Hoi Manon,

Dat is wel even een andere temperatuur dan in Nl nu. Maar wel lekker toch?

Groetjes en n hele mooie tijd.

• 05 Februari 2012 - 08:53

Wilma :

Ha Manon. Gelukkig dat er voor jou vanalles en nog wat te krijge is in de supermarkt. Hoef je alvast geen honger te lijden.Veel succes morgen met Noortje op jullie 1e stage dag. Doe doei.

• 05 Februari 2012 - 10:49

Roxanne En De Bups:

Ha nichtje,

Leuk al die nieuwe indrukken die je opdoet! Iedere dag genieten van het moois wat je ziet als je richting je stage gaat. We wensen je heel veel succes morgenvroeg. Laat ze maar eens zien wat de Dutch girls allemaal kunnen!

Hugs van Jeanne, Leo, Dennis en Rocky

• 05 Februari 2012 - 12:39

Mam En Pap:

Hallo Meissie
    Nog even een klein berichtje.
    Heel veel succes morgen op de Uni!!
    Eindelijk beginnen met je stage.
    Liefs van ons en een pootje van Lola
    Doe doei !!!

• 05 Februari 2012 - 13:13

Rick:

Hey Manon en Noortje,

Was het hier maar zo'n lekkere temperatuur. Ik ben toch wel een beetje jaloers op jullie. Aan de foto's te zien, ziet het er daar echt geweldig uit (met die palmbomen).
    Ik ben benieuwd hoe het jullie morgen bevalt :D Heel veel succes morgen!

• 05 Februari 2012 - 13:38

Fieke:

Zou willen dat het hier ook wat warmer was dan deze vrieskou, alhoewel dat klamme weer bij jou ook niet fijn is de hele dag.
    Leuke foto's trouwens!
    En heel veel succes met je stage natuurlijk!

• 05 Februari 2012 - 15:11

Cynthia:

Hey
    Heb net een bericht op je facebook geplaatst en nu kan ik ineens wel hier een reactie plaatsen!!dus ga hier vrolijk verder...ik ben jaloersssss als ik je op de foto in krote broek zie staan...dat wil ik ook!!!!het ziet er allemaal prachtig uit en wat zul jij je ogen uitkijken!!wij raken hier al hyper van een mooie tulp en jij maakt gewoon ff een foto van palmbomen!ik lees je verslagen allemaal en kan niet wachten op de volgende!!heel veel plezier op je eerste dag op de universiteit!!dikke kuzzz je nicht xxx

• 05 Februari 2012 - 16:02

Nikky:

Hej mup,

Oh fijn um f un berichtje te leze van ow en wat foto's te zien ;) hiel veul succes merge op de uni en wacht op ow volgende verhaaltje ;)

Liefs en un dikke kus Nikky

• 05 Februari 2012 - 17:28

Esther:

Hey Manon,
    Het ziet er ontzettend leuk uit allemaal!! Een heerlijk land...
    Ik ben benieuwd hoe het morgen gaat, je eerste stagedag. Ik wens je veel plezier!!
    Groetjes Esther

• 05 Februari 2012 - 18:35

Bart En Lyana:

heey meisje!!

Heel veel succes morgen en natuurlijk heel veel plezier...
    het is wel het leuk om je zo te volgen...
    we zijn benieuwd naar het volgende verhaal!!!

gr ly en burt

• 05 Februari 2012 - 19:03

Robin En Loes:

Haa Manon..

Wat fijn dat je veel gluten vrij eten kunt krijgen en dat het ook nog smaakt is mooi meegenomen..

Heel veel succes en plezier morgen met je eerste schooldag!!

Het ziet er erg mooi uit!!

• 06 Februari 2012 - 17:01

Femke:

Hee hee!
    En, hoe was stage??
    Hopelijk went het weertje snel, klinkt in ieder geval niet gek vanuit hier.. :)
    Fijn dat het met eten inderdaad zo goed is als wat ze zeiden!
    Enjoy!
    Greets

• 07 Februari 2012 - 07:27

Manon:

Thanks voor alle berichtjes!! heel leuk!!
    Het is hier geweldig!! De mensen zijn zo aardig en behulpzaam.. en veel nationaliteiten.. Ook erg leuk!! maar dat lezen jullie allemaal in mijn volgende verhaal...

xx

• 07 Februari 2012 - 09:54

Mam:

Hallo Lieverd,
    Fijn dat je zoveel leuke berichtjes krijgt! Geniet maar lekker van het mooie weer, Het is hier Siberisch koud,en dat is niks voor jou!!!!Je hoeft nu tenminste niet te ijsberen op het station waar de trein toch niet komt Jij blij!!!!!!
    Ik ga nu een bakkie koffie nemen en kom straks op Skype kan je me alles vertellen over de Uni.
    Dikke kus Mam Doe Doei

• 07 Februari 2012 - 10:10

Paul En Angèla:

Ha Manon,

Zo te lezen gaat alles goed daar, erg leuk! Jullie huisje ziet er ook prima uit en geniet maar lekker van de gastvrijheid daar in Australië. Zo werkt dat daar, echt heerlijk! We hebben een flink temperatuurverschil nu en ik vind dat jij de gelukkige bent :-) Hopelijk is je jetlag een beetje aan het bijtrekken zodat je 's nachts ook lekker kunt slapen. Fijn dat je ook niet hoeft te verhongeren daar en dat het ook nog lekker is.

Hoe zijn je eerste 2 stagedagen geweest?

Je vroeg me naar tips in Melbourne, hmmmm lastig. Het is alweer 10 jaar geleden en er zal vast het e.e.a. veranderd zijn. Hebben jullie een Lonely Planet meegenomen? Daar staan de laatste leuke tips in (kun je denk ik ook wel online vinden bij Lonely Planet). Verder is de Australian Open net voorbij, maar jullie zijn ook in Australië als de Formule 1 races zijn. Ik vond dat toen echt bijzonder om mee te maken en de kaartjes waren destijds echt niet duur. De hostels etc. zijn wel altijd vroeg volgeboekt en zijn vaak ook duurder. Verder vertrekt in de buurt van Melbourne de Great Ocean Road. Dat vond ik toen een mooie route om te rijden en ook Phillip Island Pinguin Parade ligt "in de buurt van" Melbourne. Dat was toen ook leuk om te bezichtigen. Ik weet niet hoe jullie rond gaan trekken... Greyhound, Oz Experience of met eigen vervoer. Oz Experience had toen altijd leuke routes waar je alle hotspots kon gaan bezichtigen. Ook al ga je niet met de Oz Experience, zou je daar misschien ook leuke routes en bezienswaardigheden kunnen vinden. Heel veel succes en vooral plezier met alles daar!!

Hier is alles nog steeds rustig... Je hoort het wel als de kleine er is :-)

Have fun & take care!

Liefs Paul en Angèla

• 08 Februari 2012 - 16:03

Kim:

Hee manon,
    wat grappig om te zien dat je daar gewoon in je korte broek en een hempje rond loopt.. krijg de kriebels als ik het zie;) en die palmbomen waauw zeg!!
    Ik ben benieuwd naar je volgende avontuurverhalen..
    xxx

• 09 Februari 2012 - 09:03

Lisette:

Ha Manon,

Hoe is het daar in het lekkere warme australie? Bevalt je opdracht goed?
    Ik ben deze week begonnen in Wageningen, bevalt me tot nu toe heel erg goed!

Veel plezier en succes daar!

Xx Lisette

• 09 Februari 2012 - 09:43

Maartje Duijkers:

Ha Manon,
    Intusse zitte de urste paar dage stage dr al op en ik bin wel benejd hoe ut ow bevalle is. De foto's geave wel un bitje un iendruk hoe ut doar is; ziet dr erg goed uut! Ik zie ok dat ow huuske airco het, liekt mej nie verkierd mit zo'n temperature.
    Bin wer benejd noa ow volgende bericht!
    Liefs xx

• 10 Februari 2012 - 10:03

Iris:

Hey,

Klinkt echt geweldig :d Ben ook jalours op de temperatuur, wil dat 't hier al zomer is :D
    Heel veel succes en plezier nog daar!

xx

• 11 Februari 2012 - 17:14

Mam En Pap,:

Hallo Mamonneke,
    Lekker lang gekletst vanmorgen, over je dagje uit in Brisebane
    We zijn erg benieuwd naar de fotoreportage
    .De grote spinnen kijken we wel bij Noortje, want die durfde jij niet op de gevoelige plaat vast te leggen. Hartstikke tof dat jullie zo"n geweldige dag hebben gehad !!!!
    Er komen nog hhel veel mooje dagen voor jullie tweetjes, dus volop genieten maar Wij zijn heel blij dat jij het zo goed naar je zin hebt daar in het verre Australie, en dat je je stage ook geweldig vindt!!!
    Maar we missen je wel hoor!!!
    We gaan nu een bakkie noffie drinken .
    Tot morgen op Skype/
    Dikke knuffel Doe Doei..

• 11 Februari 2012 - 19:42

Tante Leen:

Hoi Manon,
    Hier een berichtje van Tante Leen.
    Jaja, ik heb nu ook internet en kan dus ook op jouw site kijken. Het zal nog niet zo vlot gaan, maar dat komt helemaal goed. Ik ga nu eens even rustig alles doorlezen, maar wilde je eerst even een berichtje sturen, dus bij deze. Ik denk veel aan je en mama houdt me ook goed van alles op de hoogte. Nou meisje, dat was het voor nu en groetjes van tante Leen.