Sydney in 2 dagen!!
Door: manonvullings
Blijf op de hoogte en volg Manon
21 Maart 2012 | Australië, Brisbane
Hallootjes iedereen,,
Na meer dan twee weekjes is hier dan weer een verhaal met al mijn belevenissen. En ik heb weer heel wat te vertellen. In plaats van dinsdag 06/03 zijn we op donderdag 08/03 bij onze professor wezen eten. Na een nogal wilde rit (hij heeft best een ruige rijstijl) kwamen we bij zijn huis aan. Hij wilde onze de natuur buiten Brisbane laten zien want hij woont ongeveer op een half uurtje rijden van de uni. Hij heeft echt een prachtig huis met een hoop grond erbij!! Gewoon een heel eigen bos met een meer waar hij regelmatig bezoek krijgt van hertjes en gekko’s die naar dat meer komen om te drinken. Hij heeft drie Maltezer leeuwtjes en een pauw als huisdier. Binnenkort krijgt de pauw ook een soortgenoot. Het huis hang vol met zelfgemaakte schilderijen en beelden die zijn vrouw maakt (zij is kunstenares). Echt erg mooi allemaal. Op het menu stond als eerste zelf gemaakte lasagne van rijstbladeren met een salade met avocado. Onder het eten vertelde de prof en zijn vrouw over de vele reizen die ze samen (of apart) hadden gemaakt, onder het genot van een Nieuw-Zeelandse wijn die erg lekker was. Als toetje kregen we yoghurt met ijs, vruchten en karamelsaus. Het was echt smullen. Noortje en ik hadden zoveel gegeten, dat onze buikjes er pijn van deden. Maar het was heel gezellig.. Alleen de volgende dag waren we de hele dag aan het krabben. In het bos zitten dus ook muggen en we waren natuurlijk weer te laat met sprayen. Dus daar heb ik nog wel een week lang last van gehad.
Het weekend (10/03 – 11/03) was een rustig weekendje. Zaterdag zijn we eerst de stad in geweest. Er was een optocht aan de gang in verband met St. Patricks day. Hier hebben we even staan kijken en daarna hebben we weer lekker aan het “neppe strand” gelegen. Het was wel echt ontzettend warm die dag dus ik maar smeren en smeren met zonnebrand. Het resultaat van de dag was dat Noortje dezelfde kleur had als voor het zonnen en ik heb een paar nachten niet op mijn rug kunnen slapen want die was vuurrood (en dat terwijl ik op mijn rug in slaap was gevallen:S). Maar goed, ik ben iets verkleurd dus ik heb nog niks te klagen. ’s Avonds hebben we onszelf lekker verwend met een wijntje en een lekkere zak chips (jaja de eerste chips die ik hier heb gegeten!!)
De week daarop heb ik op stage heel veel aan mijn presentatie gewerkt omdat ik op 20/03 mijn eerste praatje zou hebben. Hierin moest ik mijn plan van aanpak verwerken. Verder lekker wat experimenten gedaan en de eerste stap is nu bijna klaar. Dus op naar de volgende stap. Om onze collega’s wat meer over Nederland te leren, heeft Noortje de site stuffdutchpeoplelike.com naar iedereen gestuurd. Dit werd het gesprek van de dag en vooral de drop (de reactie van buitenlanders als ze voor het eerst drop eten). Jammer genoeg kunnen we het ze niet laten proeven. Nu we het toch over eten hebben, we hebben eens wat zelf uitgeprobeerd. Thuis at ik veel boerenomeletten (met zo’n pakje van de Knorr toen ik dat nog mocht hebben). We dachten dus laten we dat zelf eens gaan uitproberen. We hadden doperwtjes en worteltjes gekookt, hamreepjes gebakken, maïs ingeslagen en een uitje gesneden. Je voelt het natuurlijk al wel een beetje aankomen, dit was dus veel te veel!!! Ik heb er 4 eieren bij moeten doen om het nog een beetje vloeibaar te houden. De omelet was zo dik dat ik hem nog niet meer om kon draaien :D Het was veel te veel maar wel lekker. De rest heb ik de volgende dag tussen de middag opgewarmd op stage.
In het weekend (17/03 - 18/03) was dan eindelijk ons weekendje Sydney aangebroken. ’s Morgens vroeg om 06.00 uur zou ons vliegtuig vertrekken. Om 03.30 uur stonden we langs ons bedje om zo om 04.30 uur klaar te staan. Omdat er zo vroeg nog geen bussen naar het vliegveld rijden, hadden we een taxi besteld. Wel weer $ 57,50 lichter maar dat maakten ons niks uit. Naar een vlucht met veel turbulentie (bah wat is dit akelig) stonden we om 10.15 uur (lokale tijd) in een helaas regenachtig Sydney. Maar de regen mocht de pret niet drukken, we gingen met ons parapluutje (zie foto) op zoek naar ons hostel. Hier aangekomen hebben we plannen gemaakt over wat we allemaal wilden zien en gingen we weer (met ons parapluutje) op pad. Als eerste zijn we naar de Sydney Tower geweest. Het koste $25 maar wij dachten ach dat zal het wel waard zijn. Hmm dit viel toch een beetje tegen maar achter glas kun je ook heel ver kijken! Onze must-see van de dag was toch wel het Opera House. Eenmaal daar aangekomen (met veel tussenstops en fotomomentjes) hadden we allebei zoiets van “Oh leuk Opera House en nu” :D:D. Veel foto’s geschoten natuurlijk en gelukkig werd het een beetje droger dus konden we mooi verder met onze verkenning. Dichtbij het Opera House ligt de Harbour Bridge. Dit is echt een gigantische brug die Noord en Zuid Sydney met elkaar verbindt. Van een collega hadden we de tip gekregen om met de ferry naar Manly te gaan. Hier scheen een heel mooi strand te zijn (mooier dan Bondi Beach). Nou wij met volle moed erna toe misschien dat we ook het water in konden… begon het weer te regenen helaas. Wel hebben we heel wat surfers onderuit zien gaan op de golven. Toen hebben we de ferry maar weer terug gepakt, hebben we onze lunch voor de volgende dag gekocht en hebben we ons klaar gemaakt voor uit te gaan. We waren vastbesloten om een goede “jumpfoto” te krijgen. ’s Middags hadden we het al geprobeerd maar de fotograaf was niet zo handig met fototoestellen. Poging 2 ’s avonds was stukken beter zie foto!
Het uit eten gaan viel helaas een beetje tegen. Het enige dat ik kon eten was een biefstuk en wat sla. Dus daarna zijn we naar de Mc Donalds gegaan (ohh zo lekker als je dat lang niet hebt gehad!!) en daarna gingen we op zoek naar een leuke bar. Die vonden we en het was erg gezellig die avond. Maar eens nieuw drankje geprobeerd dat iets van Gin Squash of zoiets heette. Erg lekker en wanneer we zoete witte wijn bestelden kregen we een soort rose :S maar die smaakte ook prima. Na heel wat dronken mensen te zijn tegengekomen en in het groen gekleed (het was namelijk St Patricks day) rolden we rond 04.30 uur ons bed in. Het werd een korte nacht want ’s morgens om 08.30 moesten we weer paraat staan voor onze tour door de Blue Mountains. Met een groep van ongeveer 15 mensen (van Denemarken tot Australië en van jong tot oud) en een gids reden we in een busje richting een gebied dat net zo groot is als heel Nederland! Eerst gingen we naar een onofficiële lookout. Echt zo mooi!! Maar wel erg eng om zo dicht bij een afgrond te staan. Daarna zijn we naar Scenic Railway geweest. Via een kabelbaan ga je dan van de ene berg naar de andere berg en heb je uitzicht over The Three Sisters en de Katoomba falls. Via een andere kabelbaan gingen we verder naar beneden waar we een wandeltocht door het regenwoud hebben gemaakt. Grapje van de gids: “wat is het verschil tussen een Eucalyptus en een gum-tree?? Het woord gum-tree kunnen de Australiërs spellen :) Heel flauw ma goed.. er stonden dus heel veel van dat soort bomen en ook veel verschillende soorten. Ook was hier vroeger een kolenmijn geweest met in totaal 100 km aan tunnels. Jongens vanaf 14 jaar moesten hier al werken…
Nadat we met een super eng treintje via een hele stijle rails terug kwamen bij de verzamelplaats hebben we onze tour voortgezet naar het dorpje Leura. Hier konden we onze eigen lunch opeten maar Noortje en ik besloten toch om de taarten in de bakkerij maar een te gaan bekijken en JOEPIE!! voor mij was er de keuze uit 4 heerlijk uitziende groentetaarten (bacon-egg, spanish vegatables en nog twee). Ik koos voor de bacon-egg en ohh wat was deze heerlijk!! Eindelijk eens genoten van een fatsoenlijk stuk taart!! Omdat ik altijd honger heb hier, heb ik nog een stuk sinaasappel-walnoot taart gepakt en deze was ook verrukkelijk!! Tijdens de lunch hebben we kennis gemaakt met Micheal. Dit is een Duitse PhD student die heel toevallig in Brisbane bij The University of Queensland in een gebouw naast de onze werkt. Met hem hebben we eigenlijk verder hele middag opgetrokken en natuurlijk hebben we even gebabbeld over wie er Europees kampioen voetbal wordt :D.
Na de lunch zijn we naar de Wentwort falls en de Evan’s lookout geweest. In een uurtje zijn we over een modderig pad naar beneden gelopen waar een hele mooie waterval was. Onderweg ook nog wat mooie uitzichten gehad en er werd voorgedaan hoe de Aboriginals hun lichaam kleuren, ze maken een soort steen nat en door wrijven wordt het een soort klei dat je dan op je lichaam kunt smeren. Het resultaat van deze zogenaamde “Bushwalk” was dat mijn schoenen niet meer wit waren maar bruin. En de tocht was vrij zwaar en omdat wij toch al niet veel geslapen hadden de nacht ervoor was het nog eens extra zwaar. Tussen de activiteiten door heb ik daarom meerdere malen een tukkie gedaan in de bus. Ook hebben we een Aboriginal rotstekening gezien (kangaroe was met een boomerang geraakt, daarna met een speer en de Aboriginals zijn daarna in de richting vertrokken waar de kop van kangaroe naar toe wees) en het Olympisch park dat nu nog steeds voor diverse dingen volop wordt gebruikt. Met een cruise (kleintje maar) zijn we over de Parramatta rivier terug gegaan naar Sydney city. Eenmaal weer aan land hebben we gedineerd bij de Mac (ja alweer) en zijn we naar het vliegveld gegaan. Onderweg nog de verkeerde trein gepakt maar gelukkig hadden we ruim voldoende tijd om op tijd te komen voor onze vlucht. Na weer een turbulente vlucht waren we weer veilig geland op Brisbane Airport. En wat wilden wij graag naar huis. Gelukkig reed de taxichauffeur lekker door en stonden we om 22.45 voor ons huis. De volgende dag op stage hadden we het erg zwaar. Iedereen kon het wel waarderen dat we toch nog goed ons best deden al hadden we Sydney in 2 dagen gezien en hadden we maar 3 uurtje geslapen tussendoor (dit ging rond over de hele afdeling want ze vonden het allemaal zo grappig). Eigenlijk hadden we meer tijd moeten hebben om nog meer van Sydney te zien maar voor de 2 dagen die we hadden, hebben we er denk ik wel alles uitgehaald. Het was in ieder geval een zeer geslaagd en gezellig weekend!!
Dinsdag 20/03 had ik dan mijn eerste praatje op stage waar ik de week daarvoor zo hard aan gewerkt had. En zenuwachtig dat ik was!! Maar ik heb wel goede complimentjes gekregen dus ik had er uiteindelijk een goed gevoel over. Ik ga bijna aan de volgende stap van mijn onderzoek beginnen en ik kijk er erg naar uit om de eerste “echte resultaten” te gaan zien. Want de tijd vliegt en gaat helaas veel te snel!!
Ik hoop weer veel leuke berichtjes van jullie te lezen en tot het volgende verhaal!!
Veel liefs!! xx
Veel liefs!! xx
21 Maart 2012 - 11:58
Ilona:
Hee Manon,
Goed om te horen dat het daar zo vlot verloopt allemaal. Ook goed dat je stage super gaat! Ik had natuurlijk ook niet anders verwacht, maar uiteindelijk is dat toch je grootste missie daar! Geniet van de mooie tijd daar en tot je volgende bericht! Hier is EINDELIJK de lente aangebroken, heerlijk! Tot de volgende en vele groetjes! XXIL -
21 Maart 2012 - 12:00
Ilona:
Enne, nog altijd gestopt met roken trouwens? You go girl! -
21 Maart 2012 - 12:50
Mam & Pap:
Hallo Lieverd ,
In twee dagen Sydney , maar wat jullie allemaal ondernomen hebben lijkt het wel een week !! Super leuk verhaal en mooie foto s !! Wel veel te weinig geslapen< maar gelukkig is je presentatie op de Uni toch goed gegaan, TOPPY TOPPY !!!
Nu tussen het blokken door weer energie opbouwen voor Tasmamie !!
Dikke knuffel van ons tweetjes !!
DOE DOEI !! -
21 Maart 2012 - 15:51
Sanne:
Fijn manon dat het allemaal zo lekker loopt! Ik ben echt ontzettend nieuwsgierig naar wat je nu precies doet op stage:p mag je dat wel zeggen als je terug bent? En mooie foto's gemaakt!! Staat er al een volgend tripje op de planning? Ik hoop dat ik je volgende verhaal hier nog kan lezen, ik ben in Malawi namelijk niet verzekerd van internet, stroom enzo ;)
Blijven genieten! xxxx -
21 Maart 2012 - 19:56
Lisette:
Een woord:
JALOERS!!! Wat een wereld ervaringen doe jij daar op zeg! Ik wil ook :)
Super leuk verslag om weer te lezen en ik kijk uit naar de volgende! Tijd gaat heel erg snel he. Ik begin ook resultaten te krijgen en dat verwerken is echt heel veel werk.
Liefs Lisette -
21 Maart 2012 - 20:36
Wilma En Hay:
Ha Manon.
Wat een groot verslag heb je gemaakt.Maar jullie hebben ook veel meegemaakt. Jammer van de regen in Sidney,maar dat heeft zo te lezen de pret niet mogen drukken. Mooie foto's. Succes met je volgende stap van 't onderzoek. Knuffel van ons. -
21 Maart 2012 - 21:10
Anne-Mieke :
Haa Manon,
Leuke verhalen schrijf je! Ziet er goed uit! Blue Mountains zijn erg mooi he!
Als je foto's zie ben ik stiekem wel weer jaloers! :) Geniet ervan!
Groetjes Anne-Mieke -
22 Maart 2012 - 05:25
Tante Leen:
hallo Manon ik heb weer heerlijk zitten te genieten van je verhaal. Van die omelet kreeg ik wel honger van.Ik hoop nu wel dat je verbrande rug weer wat beter is.Nou meissie ik zie wel dat het nog steeds goed gaat.Groetjes aan Noortje en voor jou weer een hele dikke kus -
22 Maart 2012 - 17:09
Michel:
Ha sgatje! Weer een mooi stukje tekst....ook hele mooie foto's... Gaat lekker he haha nu op naar tasmanië ... Hvj lief! -
22 Maart 2012 - 21:48
Iris:
Klinkt echt weer geweldig :)
Ik vind het wel knap dat jullie verhaaltjes blijven schrijven, geloof niet dat ik het zo lang heb vol gehouden (A). Wel jammer dat het daar zo veel regent:(
Het lijkt me wel echt mooi daar:) Zo andere natuur en zo groot :) Die foto's op de berg zijn echt mooi :O En dat ziekenhuis :P Een heel kunst object uit de romeinse tijd;)
Heel veel plezier en succes nog daar!! Blijf vooral veel sightsee-en en schrijven:)
xx -
23 Maart 2012 - 07:23
Lilian:
Ha Manon,
Wat een super leuk verhaal weer! Zo te horen vermaken jullie je prima daar.
En wat een mooie foto's.
Nog heel veel plezier daar!!
Liefs Lilian -
23 Maart 2012 - 07:23
Lilian:
Ha Manon,
Wat een super leuk verhaal weer! Zo te horen vermaken jullie je prima daar.
En wat een mooie foto's.
Nog heel veel plezier daar!!
Liefs Lilian -
23 Maart 2012 - 09:55
Marlou:
Haa meid!
Sow..die foto's zijn nie mis! geweldig..
Wel jammer van de regen..hier is het vandaag heerlijk weer! Lente begint eindelijk te komen..
Fijn dat ze op stage positief zijn, kun je met een goed gevoel verder!
Geniet ervan meid!
Dikke knoevel -
30 Maart 2012 - 07:23
Rocky:
Ha Nichtje,
Fijn dat jullie het samen zo leuk hebben gehad in Sydney en dat het op de stage ook erg goed gaat. Ze zullen het wel gezellig vinden met twee van die leuke Hollandse chickies!
Leuke foto's!
xxx -
01 April 2012 - 15:12
Evelien:
Haa Manunke,
Sorry! Nu pas tijd om je verhaal te lezen. Maar wat ben ik blij dat ik het nu gelezen heb. Het leest echt als een trein! Doe je goed! Ik vind het echt super dat jij het daar zo naar je zin hebt! Heerlijk om dat te lezen. Sydney klinkt echt goed en dapper hoor dat jullie gewoon gaan met die banaan! ook als de oogjes bijna dichtvallen! Top!
Geniet er nog maar van en ik ben benieuwd naar je volgende verhaal! Surfen! Yes, daar wil ik foto's van zien!
Take care en blijf genieten..
Xxxx -
05 April 2012 - 17:25
Maartje Duijkers:
Haa moppie!
Heb vanaovend ff vrej gepland zodat ik ein-de-lijk is op mien gemakje ow verhale kan leaze.
Zoe te leaze en zoe te zien vermaakte gej ow doar vollop en wurd de tied doar goed volgemakt.
Hedde de carnavalsvlag nie mitgenome?
Moje foto's ok!
Ik goj gauw ow volgende verhaaltje leaze :)!
xx